Tips för effektiv tandblekning - TandCity

Tips för effektiv tandblekning och akut tandvård

Färgen på våra tänder är genetiskt betingad och lika individuell som färgen på våra ögon och på vårt hår. Men missfärgningar kan också hänga samman med yttre faktorer som kost, gamla tandfyllningar, drycker och rökning.

Tur då att det numera är fullt möjligt för den som drabbats av trista missfärgningar att enkelt komma tillrätta med detta. Under de senaste decennierna har effektiva och skonsamma tandblekningsmetoder utvecklats, speciellt framtagna för dig som önskar vitare leende.

Vilken typ av blekning som passar bäst beror på hur snabbt du vill uppnå önskat resultat, men oavsett vilken metod du väljer så bör du ta hjälp av en professionell tandläkare. Då minskar nämligen risken för problem som annars kan uppstå exempelvis i samband med att tänderna är angripna av karies.

Här nedanför följer en kortfattad beskrivning av effektiva och skonsamma tandblekningar och fler tips på vad du bör tänka på för bästa och mest hållbara resultat.

 

Zoomblekning

Tips för effektiv tandblekning och akut tandvård

Tandblekning handlar inte bara om att att snabbt få vitare tänder, numera är det dessutom viktigt att medlen bidrar till en bättre tandhälsa. Zoomblekning är en metod som förutom det effektiva väteperoxid även innehåller ACP – ett ämne som minskar tändernas känslighet och skyddar emaljen.

Denna typen av blekningar finns både som produkter för hemmabruk och för behandling på klinik. Vilket av alternativen som passar dig beror på hur snabbt du önskar resultat. Hemblekning är en process som pågår under längre tid, medan klinikblekningen ger vita och vackra tänder på bara 90 minuter.

Oavsett vilken metod du väljer så hjälper din tandläkare dig med rätt material och instruktioner för säker blekning som inte innebär några risker för tänder eller tandkött.

För bästa resultat kan det ibland också krävas byte av tandkrona eller fyllning för att komma tillrätta med med missfärgningarna.

Opalesence

Opalescence är ett varumärke som till exempel utmärker sig inom hemblekning. Innan behandlingen påbörjas så krävs dock först två besök på tandläkarkliniken. Detta för att du ska få all nödvändig information samt tillgång till de medel och skenor som behövs för att du själv ska kunna genomföra blekningen på ett säkert och effektivt sätt.

Behandlingen kan genomföras under antingen dag eller natt och resultaten visar sig vanligen efter en till två veckor. Därefter kan du räkna med ett strålande vackert leende i upp till två år.

Längtar du efter ett vitare leende? Nu finns det inte längre några ursäkter. Vi på TandCity i Malmö erbjuder effektiva och säkra blekningsmetoder som inte bara ger dig ett vackrare utan även friska tänder. Naturligtvis har vi också gedigen kompetens inom akut tandvård. Boka tid redan idag.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos TandCity.”