Behandling av tandläkarskräck hos vuxna

Många patienter lider av tandläkarskräck – vissa mer, vissa mindre. Detta kan bero på dåliga upplevelser från tidigare tandläkarbesök. Oavsett hur denna rädsla har uppstått är vårt mål att ge dig bästa möjliga behandling för att du ska känna dig trygg i tandläkarstolen.

Vi hjälper att bota din tandläkarskräck

De patienter med tandläkarskräck har blivit mycket lugnare och säkrare efter de första behandlingarna på kliniken och kommer gärna tillbaka till oss. Lider patienten av stor tandläkarskräck är vi mycket måna om att försöka finna speciella behandlingsformer som kan underlätta behandlingen.

Vi på TandCity i Malmö arbetar lugnt, metodiskt och försiktigt i en lugn och behaglig miljö. Vi informerar kontinuerligt om varje steg i behandlingen. Om du känner minsta rädsla eller ängslan under behandlingen, gör vi uppehåll och fortsätter först när du känner dig lugn och redo att fortsätta igen. Vi vet att man kan vara olika känslig olika dagar. Vårt arbete syftar till att hjälpa dig oavsett tandvårdssituation, men självklart är det alltid du som patient som bestämmer vad som skall göras.

Få hjälp till bota din tandläkarskräck - TandCity

Behandla tandläkarskräck med narkos

Om du trots lugnande metoder, fortfarande känner rädsla eller stress, kan vi också erbjuda lugnande medel före behandlingen. Vi använder Benzodiazepine (s k Dormicum), ett medel som i huvudsak reducerar ängslan och gör muskulaturen avslappnad. Du blir lugnare men somnar inte. Något som är fördelaktigt när det gäller patienter som har svårt att övervinna sin tandläkarskräck.

Narko vid tandläkarskräck - TandCity

I vissa fall ges patienter behandling under narkos. Det kan vara nödvändigt, framför allt vid behandlingar som kan upplevas smärtsamma av patienten.

Under full narkos kan kroppen klara av fler faser som normalt inte utgör något problem för en frisk människa. Dock kan det föreligga risker med full narkos, vilka måste tas i beaktande.
På TandCity vill vi i första hand rekommendera lugnande medel i stället för full narkos.

Det är viktigt för oss, att du känner dig lugn och väl till mods hos oss för att vi skall kunna ge dig den allra bästa behandlingen.

TandCity – akut tandvård i Malmö

Är du i behov av en akuttid eller vill du av någon annan anledning få en tid snabbt?

 

Bara lugn, vi hjälper dig. Vi förstår att vissa saker inte kan vänta och ser till att du får en tid så fort som möjligt. Hör av dig till oss på telefonnummer 040 23 66 00 eller boka din tid online. Varmt välkommen!