Tips för effektiv tandblekning och akut tandvård -TandCity

En tandläkare i Malmö minskar risken för tandvärk i vinter

För de flesta är december lika med olika jul- och nyårsfester eller familjemiddagar med härliga menyer och smaker. Andra väljer att resa iväg till soliga destinationer eller styr kosan mot skidvänliga och snöbeklädda orter. Oavsett vad man har för planer så kan ont i tänderna förstöra hela ledigheten.

Tandvärk kommer aldrig vid rätt tidpunkt, men visst är det lite extra retsamt när den väljer att bryta ut i samband med semester och ledighet. Under en period då du äntligen har möjlighet att vila upp dig och ladda upp batterierna.

Nu i samband med högtider som jul och nyår så råder ett ökat fokus på mat, godis, bakverk och söta drycker. Även om det det kan vara trist att tänka på det så innebär detta en ökad belastning på dina tänder och riskerar också att leda vidare till plötslig ont i tänderna, tappade lagningar eller behov av nya lagningar alternativt implantat.

Vad ska man göra vid akut tandvärk?

Vid akut tandvärk bör du genast uppsöka tandläkare för att få hjälp mot din tandvärk. Det blir sällan bättre av att du väntar. Vårt tips vid extrem tandvärk då det kommer dröja innan du kan få hjälp mot din tandvärk är att ta några receptfria smärtstillande värktabletter för att dämpa smärtan. Har du inte några värktabletter tillgängligt kan du istället skölja munnen med varmt saltvatten för temporär smärtlindring.

Tandvärk vid förkylning

Visste du att tandvärk behöver inte nödvändigtvis vara på grund av att du ätit för många sötsaker och misskött dina tänder? Tandvärk kan faktiskt uppstå från den vanliga vinterförkylningen. Du kan få ont i tänderna vid en förkylning då viruset satt sig på bihålorna som då blir inflammerade. 

Smärtan som uppstår är främst i den övre tandraden och de bakre tänderna, men betyder som sagt inte att du nödvändigtvis har några problem med tänderna. Men eftersom det är omöjligt att själv avgöra om tandvärken är på grund av förkylningen eller om det är en “riktig” tandvärk så rekommenderar vi alltid att uppsöka tandvård för att fastställa vilket fallet är.

Ont i tänderna vid förkylning uppstår helt enkelt på grund av att rötterna till tänderna i den övre tandraden sträcker sig upp mot, och ibland in i, bihålorna. Rötterna känner av när bihålorna sväller upp vilket kan leda till smärtsamma ilningar eller lätt tryckkänsla.

Förebygg smärtan

En tandläkare i Malmö minskar risken för tandvärk i vinter

För dig som planerar att resa bort under julledigheten rekommenderas att besöka en tandläkare i Malmö för att förebygga risken för en smärtsam upplevelse. Framförallt är detta viktigt om du redan har känningar av att något inte står rätt till.

Ett bra tips såhär inför alla kommande helger är också att fräscha upp ditt leende inför nyårsfesten. Välj mellan smidig hemmablekning eller effektiv blekning på plats hos din tandläkare. Oavsett om du behöver hjälp med tandvård eller estetisk behandling så rekommenderas besök hos en privat tandläkare i Malmö med generösa öppettider och bred kompetens.

Personlig tandvård

Om du väljer en professionell och inbjudande mottagning i samband med akut tandvård i Malmö så behöver du inte känna att det känns motigt att få behandling. Tvärtom kan du då vara säker på att behandlingen anpassas efter just dina behov, förutsättningar och önskemål.

Kontakta oss på TandCity i Malmö och slipp smärtande tänder nu i vinter. Såhär vid jul erbjuder vi 50% rabatt på tandrengöring och/eller undersökning.