Tandfyllning i Malmö – återskapa ett vackert leende

Vi erbjuder de senaste tandfyllningsmaterialen på marknaden. Välj mellan olika tandfärger och egenskaper som kan anpassas till din speciella situation.

Utseendet på tänderna, framförallt framtänderna, ändras mycket med rådande ljusförhållanden. Används konstgjort material till tandfyllningen tar man hänsyn till detta faktum för att de nyfyllda tänderna ska likna de omgivande tänderna så mycket som möjligt. På TandCity i Malmö arbetar vi med den senaste tekniken och med fyllningar av konstmaterial. I de fall då den största delen av tuggytan måste förnyas eller då patienten har tandgnisslingsproblem, rekommenderar vi porslinsfyllningar. Dessa håller längre och nöts långsammare. Förfarandet liknar det som används för kronor men man behåller mer av den egna tanden.

Bästa tandfyllning i Malmö -TandCity

Vi använder endast godkända tandfyllningsmaterial

Vi använder inte metallfyllningar (amalgam) på TandCity. Eftersom dessa legeringar innehåller kvicksilver är de i fri form skadliga för människans hjärna och nervsystem. Risken är låg vid användning i munhålan eftersom mängden kvicksilver som frisläpps i munhålan genom att korrosion är mycket låg. Studier har emellertid visat att mängden kvicksilver som uppmäts i naturen ökar genom ökad användning av kvicksilver i samhället och det finns mer kvicksilver i den mat vi äter. Detta sammanvägt med estetiska grunder och med hänsyn till den mängd tandsubstans som måste tas bort vid användning av metallfyllningar gör att vi inte använder denna typ av tandfyllning.

Forskning pågår fortfarande om risken med amalgamfyllningar. Vi vet att det förekommer en kontinuerlig korrosion när man har en amalgamfyllning. Fyllningen expanderar långsamt tills omgivande tanddelar får frakturer. Vi rekommenderar därför våra patienter som eventuellt har amalgamfyllningar att ersätta dessa med komposit- eller porslinsfyllningar, innan frakturerna uppstår. Att tänderna dessutom blir mer estetiskt tilltalande är ett plus på köpet.

Tandfyllning pris

Fyllning Pris
Fyllning av en yta på framtand eller hörntand  685
Fyllning av två ytor på framtand eller hörntand  1090
Fyllning av tre eller flera ytor på framtand eller hörntand  1335
Fyllning av en yta på molar eller premolar  880
Fyllning av två ytor på molar eller premolar  1508
Fyllning av tre eller flera ytor på molar eller premolar  1870
Kompositkrona, klinikframställd  3120

TandCity – akut tandvård i Malmö

Är du i behov av en akuttid eller vill du av någon annan anledning få en tid snabbt?

 

Bara lugn, vi hjälper dig. Vi förstår att vissa saker inte kan vänta och ser till att du får en tid så fort som möjligt. Hör av dig till oss på telefonnummer 040 23 66 00 eller boka din tid online. Varmt välkommen!