Vi erbjuder tandimplantat i olika material

Tandimplantat – det nya sättet att ersätta förlorade tänder! Med tandimplantat har vi fått ett genombrott inom tandhälsovården. Implantat är lösningen för dig som har förlorat en, flera eller kanske alla dina tänder. Istället för att fästa broar i friska tänder eller använda ofixerade tandersättningar, kan permanenta konstgjorda tänder användas.

Ersätt en saknad tand med tandimplantat

Vid en implantatbehandling behövs bara lokalbedövning. Ett tandimplantat fästs med en skruv på önskad plats i käken. Under en läkningsperioden skall implantatet växa ihop med tandbenet. Tandersättningen (Bett/Krona/Bro) kan därefter fästas permanent med hjälp av skruvar på implantatet.

Tandimplantat är idag en standardmetod inom tandhälsovården, med betydande fördelar.  Tandimplantat känns naturliga, som riktiga tänder och ser också naturliga ut. Dessutom påverkas varken saliv eller tal.

Beställ tid för professionella tandimplantat i Malmö - TandCity

År 1965 fick den första patienten ett tandimplantat i titan. När denna patient dog år 2006 kunde man konstatera att implantatet hade fungerat bra i mer än 40 år. Implantatoperationen hade utförts av Dr. Brånemark som också hade upptäckt den biokompatibla egenskapen hos titan, den s k Osseo Integrationen. De följande åren därefter skedde en omfattande och snabb utveckling av implantat som behandlingsmetod inom tandhälsovård. Idag finns ett flertal implantat märken.

Ersätt en saknad tand med tandimplantat i Malmö - TandCity

Anpassade implantat

TandCity i Malmö erbjuder vi tandimplantat i olika material, längd, bredd och form. Vi tar hänsyn till faktorer som implantat position och benmassa. Eftersom implantat fungerar olika, beroende på den individuella situationen, väljer vi det implantat som är bäst för din speciella situation.

Vi samarbetar med Implant Solutions i Göteborg och Thommen medical i Stockholm som förser oss med det senaste inom implantatutvecklingen. Vi använder Anyridge från Megagen och Thommen från Schweiziska Thommen medical , som tillåter oss att arbeta minimal invasivt pga dess unika design och egenskaper.

Vi kan också erbjuda behandlingar med andra implantat system, då vi också förfogar över instrument för andra märken.

På TandCity hör implantat behandlingar till rutinen. Här erbjuds du en behandling i en stressfri och lugn miljö av tandläkare med de senaste kunskaperna inom implantatforskningen.

Har vi gjort dig nyfiken? Kontakta oss för information och/eller boka tid online.

TandCity – akut tandvård i Malmö

Är du i behov av en akuttid eller vill du av någon annan anledning få en tid snabbt?

 

Bara lugn, vi hjälper dig. Vi förstår att vissa saker inte kan vänta och ser till att du får en tid så fort som möjligt. Hör av dig till oss på telefonnummer 040 23 66 00 eller boka din tid online. Varmt välkommen!