Tandblekning i Malmö – för ett snyggt leende

Med ett vackert leende ser man mer vital ut och får indirekt ett bättre självförtroende. Med professionell tandblekning blir tänderna synbart ljusare. Behandlingen kan göras hemma eller direkt hos oss på TandCity i Malmö.

Tandblekning hemma eller på TandCity

Alla personer har från födseln sin egen individuella färgnyans på sin tandemalj. Detta är genetiskt betingat och påverkar delvis tänderna vid utväxten. Det största problemet är dock missfärgningar som uppstår när tänderna utsätts för ämnen med färgpåverkande effekt. Också olika matprodukter och drycker, liksom rökning, kan ge upphov till missfärgningar.

Plack och tandsten går att få bort vid en tandrensning, men en del av missfärgningen kan ha gått in i emaljen och försvinner inte med en enkel tandrensning. Inom medicinsk tandvård används sedan slutet av 80-talet olika tandblekningsmetoder för att åstadkomma bästa möjliga tandfärger.

På TandCity i Malmö erbjuder vi två olika sorters blekningsmetoder: Hemblekning eller tandblekning på kliniken. Vi använder Opalescence och Zoom Philips, som är de största och mest kända firmorna för blekningsprodukter.

Tandblekning hemma

Vid hemblekning behövs två klinikbesök. Vid det första besöket tas avtryck av tänderna och vi ger dig all nödvändig information inför användningen. Vid det andra besöket får du blekningsmedel samt de blekningsskenor som har specialgjorts för dina tänder. Nu kan du själv börja behandlingen.

Det dröjer vanligtvis en till två veckor innan man uppnår den färg som man önskar. Blekningen sitter i mellan sex månader och två år, beroende av vilken yttre påverkan dina tänder utsätts för under tiden.

Besök tandläkare i Malmö för hjälp med tandblekning - TandCity

Tandblekning på kliniken

Vita tänder på bara 90 minuter! Klinikblekningen genomförs på betydligt kortare tid med hjälp av en högkoncentrerad blekningsgelé. För att förstärka effekten används också en speciellt utvecklad LED-lampa.

Tandblekning behandling i Malmö -TandCity

Skyddande material läggs på tandköttet och ett koncentrerat blekningsmedel strykes på tänderna, vilket skall verka i 15 minuter på tandytan. Efter detta sugs geléet bort och ett nytt skikt läggs på. Förfarandet upprepas 4 ggr.

Det är vanligt att tänderna blir något känsliga för kyla under de första veckorna efter behandlingen. Vi rekommenderar våra patienter att använda en tandkräm för känsliga tänder under denna tid. Vi vill också rekommendera att man gör en allmän kontroll av tänderna före behandlingen. Det kan föreligga vissa risker att genomföra tandblekning i de fall då tänderna är angripna av karies eller det föreligger en tandköttsinflammation. Något som kan leda till större problem.

Tandblekning Pris
Klinikblekning + skenor för hemmablekning  5500
Hemmablekning med skenor och blekgel  3500

TandCity – akut tandvård i Malmö

Är du i behov av en akuttid eller vill du av någon annan anledning få en tid snabbt?

 

Bara lugn, vi hjälper dig. Vi förstår att vissa saker inte kan vänta och ser till att du får en tid så fort som möjligt. Hör av dig till oss på telefonnummer 040 23 66 00 eller boka din tid online. Varmt välkommen!