Trasig tandkrona? Få hjälp av våra duktiga tandläkare i Malmö med keramiska tandkronor

Helkeramiska tandkronor och tandbroar fungerar som riktiga tänder.
 Ibland kan en tandkrona ha förstörts, försvagats eller blivit missfärgad pga karies, frakturer eller större gamla fyllningar. För att förlänga tandens liv eller förbättra utseendet, rekommenderar vi att tanden förses med en helkeramisk krona.

Vi använder endast godkända material för våra tandkronor

En konstgjord tandkrona är en permanent övertäckning av hela den gamla kronan, inklusive kanter och ev skador. Kronkanten kommer att vara under tandköttet och den konstgjorda kronan fästs noggrant med en typ av tandcement.

Genom att använda helkeramiska tandkronor, fås optimal estetik där tandköttet ser bäst ut. Förr användes metallkronor med keramikinlägg. På dessa syntes ofta en metallisk linje vid tandköttet eller kunde framträda då tandköttet drog sig tillbaka. Med helkeramiska kronor ser tanden helt frisk ut. Därför föredrar vi som professionell akuttandläkare i Malmö denna typ av kronor.

Få hjälp med keramiska tandkronor i Malmö -TandCity

Tandkrona utan risk för ”chip-off”-skador

Alla våra helkeramiska produkter har tillverkats i ett stycke keramik. Detta är viktigt att veta eftersom det finns metoder där produkter med en hård keramisk kärna och en mjukare keramisk beläggning används. Med dessa produkter kan skador, typ ”chip-off” uppstå som är svåra att reparera utan att helt ersätta kronan med en ny. På TandCity använder vi inte dessa metoder. Vi använder Bruxir för kindtänder och Empress för framtänder. Båda produkterna är tillverkade i ett stycke, utan risk för ”chip-off” skador.

Professionell tandläkare i Malmö för keramiska tandkronor - TandCity

Om du har förlorat en eller flera tänder och implantat inte känns som ett bra alternativ, kan vi erbjuda en lösning med hjälp av tandbroar. Vi ersätter då de tänder som saknas med kronor uppsatta på en bro. De nya kronorna fästs på de friska tänderna vid sidan av tomrummet för de tänder som saknas. På så sätt skapas en stark brokonstruktion.

Dags att boka tid för tandvård i Malmö? Vi på TandCity erbjuder personlig service och använder även helkeramiska tandkronor och tandbroar för tandimplantat. Dessa fästs permanent med skruvar på implantaten. Kontakta oss gärna för mer information om pris för tandkrona eller andra behandlingar.

Protetik / Krona / Bro Pris
Permanent tandstödd krona, helkeramisk, en per käke 6760
Permanent tandstödd krona, helkeramisk, flera i samma käke 5035
Hängande led vid tandstödd protetik, helkeramisk, per led 2465
Partiell protes för temporärt bruk, en till tre tänder 4120
Partiell protes för temporärt bruk, fyra eller fler tänder 5800
Partiell protes med gjutet skelett, klammerförankrad 12285
Komplicerad partiell protes med stöd av urtagskrona, innerkrona eller attachments 13905
Hel underkäksprotes 10435
Hel överkäksprotes 10435
Immediatprotes, hel käke 7815
Justering av avtagbar protes 475
Lagning av protes eller tillsättning av protestand 1585
Rebasering av protes 2880
Lagning av protes där avtryck krävs 2481
Komplicerad lagning av protes 4532

TandCity – akut tandvård i Malmö

 

Är du i behov av en akuttid eller vill du av någon annan anledning få en tid snabbt?
Bara lugn, vi hjälper dig. Vi förstår att vissa saker inte kan vänta och ser till att du får en tid så fort som möjligt. Hör av dig till oss på telefonnummer 040 23 66 00 eller boka din tid online. Varmt välkommen!