Vi hjälper dig med porslinfasader

Porslinsfasader är individuellt anpassade supertunna skal av porslin i önskad tandfärg. Dessa används ur estetiskt syfte.

Tandfasaderna sätts fast på framtänderna. Patienten får en perfekt tandoptik beträffande färg, form och storlek. Eftersom de är mycket tunna och släpper igenom ljus ser man ingen skillnad på de egna tänderna och de med fasader. Du kan välja att använda fasader för en eller flera tänder.

Fasader kan också tillverkas av konstmaterial (bonded veneers), då man använder estetiskt fyllnadsmaterial. De konstgjorda fasaderna framställs antingen av tandteknikern eller så görs de direkt av tandläkaren.

Boka tid för porslinfasader - TandCity

Vi arbetar minimal-invasivt

Före behandlingen och själva insättandet av porslinsfasader i Malmö tas avtryck av dina tänder, vilka sedan skickas till vår tandtekniker. Tandteknikern gör sedan en Wax-up. Gummiguider görs på Wax-up formen, så att tandläkaren kan bedöma hur mycket av tanden som skall tas bort innan fasaden sätts på. På så sätt vet vi att vi inte tar bort mer än nödvändigt av din egna tand.

Boka tid för nya porslinsfasader i Malmö, redan idag! Vi på TandCity hjälper dig till ett strålande leende och erbjuder även behandling för tandgnissling i Malmö.

Porslinsfaner i Malmö - TandCity

Tandfasader är särskilt lämpliga för patienter med:

  • Missfärgade tänder – tänder, som t ex har blivit mörkare efter en rotkanalbehandling
  • Tänder som har oregelbunden form, snedställda tänder eller ojämna tänder
  • Avslagna eller splittrade tänder
  • Nerslitna tänder
  • Luckor mellan tänderna – i avsikt att täcka luckorna

Eftersom de flesta behandlingar med porslinsfasader i Malmö görs av estetiska skäl, är det av största betydelse, att tandläkaren och patienten är fullständigt eniga.

På TandCity i Malmö är vi måna om att du verkligen får information om varje del i behandlingen, att du känner dig väl mottagen och får det allra bästa resultatet. 
Vi tar ett foto av ditt leende och skickar detta till vår tekniker. Tandteknikern använder sig av en speciell mjukvara, för att få fram ett leende som passar just dig (Digital imaging). Genom att visualisera hur det ska se ut kan du föreställa dig det nya leendet och ändringar kan göras, så att du blir helt nöjd.

Protetik / Krona / Bro Pris
Permanent tandstödd krona, helkeramisk, en per käke  6760
Permanent tandstödd krona, helkeramisk, flera i samma käke  5035

TandCity – akut tandvård i Malmö

Är du i behov av en akuttid eller vill du av någon annan anledning få en tid snabbt?

 

Bara lugn, vi hjälper dig. Vi förstår att vissa saker inte kan vänta och ser till att du får en tid så fort som möjligt. Hör av dig till oss på telefonnummer 040 23 66 00 eller boka din tid online. Varmt välkommen!