Narkostandvård vid tandläkarskräck | TandCity

Narkostandvård vid tandläkarskräck

Det är mycket vanligt att känna stark oro eller rädsla inför ett besök hos tandläkaren. Både när det handlar om en basundersökning eller ett större ingrepp. För den som lider av svår tandläkarskräck finns hjälp att få. Med allt från lättare sedering till full narkostandvård där du som patient är sövd under hela behandlingen.

Det är få kliniker idag som erbjuder narkostandvård. Det krävs specialistkunskap och en narkosläkare på plats för att genomföra. Vi utför narkostandvård i Malmö med erfarna specialister. Vår målsättning är att du som kommer till oss för att göra en behandling ska känna dig helt lugn och säker. På TandCity tar vi alltid hänsyn till patientens önskemål och anpassar behandlingen så att du kan känna dig helt bekväm.

Sedering, en lättare narkostandvård

Sedering innebär att du får ett avslappnande läkemedel innan din behandling. Sedering är ett alternativ till att bli nedsövd och kallas ibland för lätt narkos. Du blir inte nedsövd vid sedering men du känner dig avslappnad och lugn. Läkemedlen tar effektivt bort nervositet och rädsla och efter behandlingen har man ofta bara en vag minnesbild av behandlingen.

Sedering, liksom full narkos, är ett bra alternativ till patienter som känner en stor oro för att gå till tandläkaren. Det är också ett behandlingsalternativ för att våga ta första steget till behandling hos tandläkaren och förhoppningen är alltid att det på längre sikt ska kunna hjälpa patienten att helt bota sin tandläkarskräck. Många gånger räcker det i slutändan att man hittar rätt tandläkare och klinik där man känner sig förstådd och lyssnad på. På TandCity arbetar vi lugnt och metodiskt i en trygg miljö.

Praktisk information om narkostandvård hos TandCity

Innan narkos måste du fylla i en hälsodeklaration. Hälsodeklarationen bedöms av en narkosläkare och ibland kan kompletterande uppgifter behövas för att kunna göra en korrekt bedömning om du är en lämplig patient. Man bör komma ihåg att full narkos alltid involverar vissa risker, därför rekommenderar vi ofta våra tandläkarrädda patienter att först prova att behandla med sedering i form av lugnande medel.

Mer information kring narkostandvård, såsom proceduren, regler kring fasta, medicinkontroll och så vidare hur hittar du här.

Narkostandvård – pris och kontakt

Lider du av ett starkt obehag inför eller under tandläkarbesöken och är intresserad av behandlingar som kan hjälpa dig att komma över din tandläkarskräck? Då är TandCity den rätta kliniken för dig. Informera oss gärna innan ditt besök hos oss om du är orolig eller tycker att det är mycket obehagligt att gå till tandläkaren. Vi gör allt vi kan för att du ska känna dig säker och trygg när du besöker oss. Kontakta oss även för uppgifter om pris för narkostandvård. Varmt välkommen till oss på TandCity, din tandläkare i Malmö.

Andra åtgärder som vidtagits för en tandläkare rädsla patient

Tandläkarskräck låter väldigt dramatiskt men innebär kort sagt ett större eller mindre obehag i samband med tandläkarbesök. Ofta beror denna känsla på någonting du tidigare har varit med om.

Kanske bottnar det hela i en upplevelse i barndomen? Det finns också tandläkare som är specialiserade på att hantera patienter med tandläkarskräck i Malmö och som vet betydelsen av att anpassa behandlingen efter förutsättningarna.

Metodik och lugn

Hos de allra flesta patienter med tandläkarskräck bottnar problemen i att inte ha kontroll. I att inte veta vad som pågår. Ett bra och metodiskt sätt att komma tillrätta med stressen är då att guida patienten igenom behandlingen. Det är vanligt att tandläkaren börjar med att beskriva hela processen, från början till slut. När behandlingen sedan inletts informeras patienten löpande om varje nytt steg. Tempot är alltid lugnt.

Patientmakt

Återigen, fokus på kontroll och patienten i fråga. Det finns alltid möjlighet för den som upplever rädsla, smärta eller obehag att pausa behandlingen så att känslan i fråga kan lägga sig. Professionell och serviceinriktad tandvård får ta tid, det viktigaste är att rädslan inte förvärras.

Lugnande medel

I första hand väljs alltid pedagogiska, eller metodiska förhållningssätt i samband med behandling av en patient med tandläkarskräck. Men, i vissa fall har patienten svårare att hantera situationen och då är lugnande medel i form av Benzodiazepine ett bra alternativ. Tack vare detta minskas ångesten, samtidigt som muskulaturen blir mer avslappnad. Utan att patienten för den delens skull somnar.