Osynlig tandställning - Invisalign i Malmö | TandCity

Invisalign – Den nästintill osynliga tandställningen

Precis som inom alla andra tekniska områden går utvecklingen framåt även när det kommer till tandvård. På TandCity i Malmö ligger vi alltid i framkant när det kommer nya metoder och tekniker. Därför erbjuder vi Invisalign – en nästan tand skena ställning som steg för steg korrigerar och flyttar tänderna till en mer optimal. Metoden är både effektiv och bekväm.

Varmt välkommen att kontakta oss på TandCity för mer information om osynlig tandställning i Malmö eller fortsätt att läsa nedan. Med osynlig tandställning kan vi korrigera ditt leendet Raka tänder eller lite sneda tänder. Båda alternativen kan vara lika trevliga och charmiga. Det viktigaste är att du trivs med ditt leende! Om du inte är nöjd med dina tänder är det möjligt att korrigera dem så att du får ett leende som du kan trivas med utan en tandställning som syns eller är obekväm. Enda möjligheten till ett vackert leende behöver alltså inte vara en fast tandställning i klassisk mening med synlig metall. Idag finns ett alternativ på marknaden som fungerar för att korrigera nästan alla leenden och därför i allt större utbredning håller på att ersätta den klassiska metall-tandställningen. Denna lösning heter Invisalign. Nästintill osynliga tandskenor som byts ut med jämna mellanrum och på så sätt flyttar tänderna till en önskad position – steg för steg.

Osynlig tandställning – en skena för varje steg

Invisalign - Den nästintill osynliga tandställningen | TandCityInvisalignskenorna är utformade på sätt att varje tandskena flyttar tänderna en liten bit i taget. Skenorna som du startar med skiljer sig lite från hur dina tänder från början är placerade och när du använder skenorna flyttas tänderna till skenans utformade position. Därefter byter du till nästa skenor som skiljer sig från föregående skenor och på så sätt förflyttar tänderna ytterligare. Skenorna efter det ger sin specifika förflyttning och på det sättet fortsätter dina tänder att förflyttas – steg för steg – till alla skenor är använda och det önskade slutresultatet är uppnått.

Hur många skenor som behövs, och därmed hur lång behandlingstiden är, är individuellt uträknat och skiljer sig från person till person. Skenorna används dygnet runt, även när du sover. Du tar bara ut skenorna när du äter/dricker eller borstar tänderna. Skenorna rengör du med din vanliga tandborste.

Tre fördelar med invisalign – osynlig tandställning

1. Tydliga och snabba resultat

Om du väljer Invisalign som tandregleringsbehandling kommer du att se snabba resultat. Redan efter några månader kommer du att se att dina tänder har rört sig. Dessutom kan du se hur slutresultatet kommer att bli redan innan behandlingen är påbörjad.

2. Flexibelt
Möjligheten att ta ut skenorna ger dig betydligt mer flexibilitet. Det är även enklare att hålla rent i munnen och minskar på så sätt risken för tandköttsinflammation och karies. Det gör det mycket mer praktiskt än den gamla sortens tandställning som det ofta fastnar matrester i och som försvårar tandborstningen.

3. Bekvämt
Invisaligns mjuka, släta skenor är mer bekväma än fast tandställning med metallfästen och metalltrådar. Det blir mindre irritation för munnens insida och det är lättare att prata.

Osynlig tandställning i Malmö – TandCity

Rent praktiskt går det till så att du bokar en tid hos en av TandCitys Invisaligncertifierade tandläkare. Under det första mötet får du all information som du behöver för att veta hur just din behandling kommer att gå till. Väljer du att gå vidare med behandlingen är nästa steg att göra en 3D-scan av dina tänder samt ta fotografier. Avtrycken och fotografierna skickas till ett specifikt Invisalignlaboratorium där man tillsammans med tandläkaren tar fram en unik behandlingsplan för din osynliga tandskena, Invisalign.

Två veckor senare kommer du tillbaka till din Invisaligntandläkare för att gå igenom din behandlingsplan. Då får du se 3D-modell på dina tänder före och efter Invisalignbehandlingen. Du får även reda på hur lång tid behandlingen förväntas ta, det vill säga hur många skenor du behöver för att uppnå önskat resultat. Efter ytterligare två veckor är skenorna på plats hos din tandläkare och det är dags att starta behandlingen med din osynliga tandställning i Malmö. Snart har du leendet du alltid önskar dig!

Varje set av skenor används 7-14 dagar, din tandläkare ger dig information vad som passar bäst i just ditt fall. Under behandlingens gång går du på regelbundna kontroller hos din Invisaligntandläkare på TandCity för att kontrollera att allt går som planerat och för att få nästa set av invisalignskenor. Så fortskrider behandlingen tills dess att alla skenorna är använda och slutresultatet uppnåtts.

Är du redo för ditt nya leende? Kontakta TandCity för mer information om våra behandlingar. Vi strävar alltid efter att erbjuda den bästa tandvården till de bästa priserna oavsett vilken behandling det rör sig om, vare sig det gäller en vanlig rutinkontroll eller mer avancerade ingrepp som tandimplantat.