tandblekningsutrustning

Tandblekning i Malmö – Orsaker, behandlingar och priser

Har du någonsin tittat dig själv i spegeln eller på ett foto och önskat att ditt leende var lite mer… bländande?tandblekningsutrustning
Om så är fallet så är du knappast ensam. Vita tänder har blivit en skönhetsstandard som visar på god tandhygien och hälsa och som indirekt leder till ett bättre självförtroende. Tandblekning har därmed blivit en allt mer populär behandling i Sverige och runt om i världen och det finns numera en uppsjö av olika tandblekningsbehandlingar – allt från de senaste laserbehandlingarna, till tandblekningsutrustning du kan använda hemma.

Men alla dessa alternativ kan kännas överväldigande, speciellt om det är första gången du ska bleka dina tänder. Därför tänkte vi i denna guide till tandblekning gå igenom några tillgängliga alternativ, vad tandblekning kostar hos en tandläkare, hur mycket det kostar att göra det hemma, och hur länge en tandblekning håller.

Hur du får vita tänder

Det finns många beprövade sätt att få vita tänder, detta inkluderar:
– Geler
– Remsor
– Skenor
– Laserbehandling
– Tandkräm
– Munskölj
– Kokosnötolja
Den bästa tandblekningsmetoden för dig beror på hur mycket du är villig att spendera, hur snabbt du vill se resultat och hur permanent du vill att det ska vara.

TandCitys tandblekning i Malmö

TandCity erbjuder två typer av tandblekning i Malmö.

Tandblekning hemma

Väljer du tandblekning i Malmö hemma krävs det två klinikbesök hos oss:
– Vid första besöket tar vi avtryck på dina tänder och ger dig instruktioner och all nödvändig information du behöver för att kunna utföra tandblekningen själv.
– Vid andra besöket får du blekningsmedel såväl som blekningsskenor baserade på tandavtrycken vi tog vid det första besöket.

Tandblekning på kliniken

Med TandCitys tandblekning i Malmö får du vita tänder på enbart 90 minuter. Vår klinikbehandling tar enbart en bråkdel av tiden det tar att genomföra en tandblekning hemma med hjälp av högkoncentrerad blekningsgelé. Effekten av tandblekningen förstärks ytterligare med en speciellt utvecklade LED-lampa.

Hur länge håller en tandblekning?

Har du gjort en tandblekning hemma med hjälp av skenor och blekningsmedel kan du räkna med att den sitter i mellan sex månader och två år. Den avgörande faktorn är hur mycket yttre påverkan dina tänder utsätts för under tiden.

En tandblekning gjord på vår klinik i Malmö håller vanligtvis i några år. Precis som när du gör det själv beror det främst på hur mycket yttre påverkan dina tänder utsätts för efter tandblekningen.

Vad kostar en tandblekning?

Hur mycket kostar ett snöre? Du kan köpa en tandkrämstub under hundra kronor. På andra sidan spektrumet kan du betala för laserbehandling som kostar några tusen.
Professionell tandblekning kostar givetvis lite mera än någon av de ovan nämnda huskurerna. Men du betalar för en tandläkares expertis som kan ge dig tips och råd om vad du kan förvänta dig för resultat och vilka övergående efterbesvär som kan uppstå. Genom att lyssna och ställa frågor samt titta på tänderna kan tandläkaren rekommendera den bästa tandblekningen för just dig.
TandCity erbjuder två typer av tandblekning i Malmö:
– Hemmablekning med skenor och blekgel |3500: –
– Klinikblekning + skenor för hemmablekning | 5500: –

Anledningar till missfärgade tänder

Har du någonsin funderat på varför du inte har ett vitare tänder? Det är inte meningen att våra tänder ska vara bländande vita. Även fast emaljen som täcker våra tänder är blåaktigt-vit så betyder dess genomskinlighet att den gula färgen från dentinet skiner genom.

Emaljen blir tunnare allt eftersom vi blir äldre och mängden missfärgningar som sätter sig i emaljen ökar med tiden. Därför är det normalt att våra tänder blir mörkare eller gulare. För de flesta personer kan denna process påskyndas beroende på vad vi äter och dricker samt andra externa faktorer. Detta inkluderar:

– Bär: Även fast bär innehåller stora mängder antioxidanter till fördel för vår hälsa så kan deras starka färger orsaka fläckar (har du någonsin försökt få bort ut hallonfläckar från en vit skjorta?).
– Såser: Färgglada såser som curry- eller tomatsåser kan också orsaka fläckar och tomaternas syra hjälper inte heller. Vill du undvika att dina tänder fläckas ned rekommenderar vi att du istället väljer en lättare, krämigare version.
– Kaffe: Den mörka färgen och höga syran av kaffe kan orsaka fläckar på dina tänder
– Te: Te, speciellt svart te, kan orsaka ännu mer skada än kaffe. Även lättare örtteer kan fräta på emaljen och orsaka fläckar.
– Vin: Tanninerna i rött vin kan leda till att dina tänder antar en gråare tonalitet. Samtidigt kan vitt vin göra befintliga fläckar mörkare och surheten kan ska emaljen över tid vilket gör att mer missfärgningar fastnar.
– Rökning: Nikotinet och tjäran i cigaretter fläckar tänder väldigt snabbt. Tunga rökare kan upptäcka att tänderna successivt antar en brun nyans.

Tandblekning i Malmö hos TandCity

Vill du ha vackra vita tänder? Kontakta TandCity idag så hjälper vi dig. Vi använder oss av produkter och behandlingar från Opalescence och Zoom Philips för vår tandblekning i Malmö, två av de största och mest kända firmorna för blekningsprodukter.