Håll din tand stil med kvalitets tandsmycken på TandCity

Allt du behöver veta om tandsmycken

Det är inget nytt påhitt att pryda sina tänder med vackra utsmyckningar. Det gjorde redan mayaindianerna för ett par tusen år sedan. Då var materialet sten och man blandade växter och benmjöl för att få dem att fästa. Nu för tiden kan du själv ta med din favorit och fråga tandläkaren om den går att använda, eller så kan du välja i utbudet på kliniken. Nedan följer information om allt du behöver veta när du vill smycka dina tänder.

Håll din tand stil med kvalitets tandsmycken på TandCityVilka smycken kan du använda som tandsmycke?

Det finns många smycken att välja mellan. Du kan använda ett tandsmycke gjort av i princip vilka ädelstenar som helst. Diamanter, safirer eller rubiner. De kommer ofta i form av stjärnor, trianglar eller hjärtan. Såklart kan de utformas på en mängd sätt så att de liknar vilken symbol du vill – en blomma, en fotboll eller just det som ligger dig närmast hjärtat. Kolla på nätet vad som faller dig i smaken.

Hur går det till att skaffa ett tandsmycke?

Besök en tandläkare när du ska fästa ditt smycke. Ingreppet går snabbt och enkelt och smycket limmas fast på tanden utan att lämna några märken eller skador om du skulle vilja ta bort det senare. En del kan tycka att det känns lite konstigt den första tiden efter att smycket fästs, men du kommer att vänja dig snabbt. Du behöver inte heller förändra några av dina vanor när det kommer till tandrengöring, utan du kan fortsätta att borsta tänderna och använda tandtråd och munskölj precis som vanligt.

Hur gör man för att ta bort ett tandsmycke?

Det är enkelt och smärtfritt att ta bort ditt tandsmycke om du skulle ångra dig eller tröttna på stilen. Oavsett om du vill ta bort det helt och hållet eller byta ut till ett nytt smycke kommer en professionell klinik att kunna hjälpa dig. Du kan enkelt boka en tid för borttagning online och behandlingen går snabbt och fungerar på ungefär samma sätt som att ta bort en tandställning.

Är ett tandsmycke permanent?

Ja, tandsmycket sitter vanligtvis kvar tills du själv väljer att ta bort det. Om din tand inte skulle skadas eller råka ut för något annat det vill säga. Du kan också känna dig trygg med att smycket inte kommer lämna några märken eller skador efter sig på tanden. Om du väljer att skaffa ett tandsmycke i Malmö hos en tandläkare, gå till någon som har stor erfarenhet och ett bra utbud. De flesta skulle nog inte säga nej till vackra och gnistrande Swarovski-kristaller fästa på tanden och det är bara några av de alternativ som finns att välja på! Du kan peka ut exakt var du vill ha dem placerade. Detta tar inte många minuter och emaljen lämnas helt oförstörd.

Vilka fördelar finns det med att skaffa ett tandsmycke?

Precis som att vita och rena tänder ger ett vackert leende kommer ett tandsmycke göra stor skillnad för ditt utseende. Varje gång du ler kommer den lilla stenen eller figuren gnistra och få folk att haja till. I och med att du själv kan välja stil och form på ditt smycke kommer det även hjälpa till att förstärka din personlighet. Gillar du glitter eller vill du ha något diskretare? Här är det du som väljer. Boka ett besök hos TandCity för att få hjälp att sätta dit eller ta bort tandsmycke i Malmö. Det kommer inte skada dina tänder och går snabbt och enkelt. Där kan du dessutom boka de flesta typer av behandlingar såsom rotfyllning, tandimplantat eller en professionell tandrengöring. Självklart till bra priser med professionell personal som tar just dina behov och önskemål i beaktning.