Narkostandvård vid tandläkarskräck | TandCity

Narkostandvård vid tandläkarskräck

Det är mycket vanligt att känna stark oro eller rädsla inför ett besök hos tandläkaren. Både när det handlar om en basundersökning eller ett större ingrepp. För den som lider av svår tandläkarskräck finns hjälp att få. Med allt från lättare sedering till full narkostandvård där du som patient är sövd under hela behandlingen.

Det är få kliniker idag som erbjuder narkostandvård. Det krävs specialistkunskap och en narkosläkare på plats för att genomföra. Vi utför narkostandvård i Malmö med erfarna specialister. Vår målsättning är att du som kommer till oss för att göra en behandling ska känna dig helt lugn och säker. På TandCity tar vi alltid hänsyn till patientens önskemål och anpassar behandlingen så att du kan känna dig helt bekväm.

Sedering, en lättare narkostandvård

Sedering innebär att du får ett avslappnande läkemedel innan din behandling. Sedering är ett alternativ till att bli nedsövd och kallas ibland för lätt narkos. Du blir inte nedsövd vid sedering men du känner dig avslappnad och lugn. Läkemedlen tar effektivt bort nervositet och rädsla och efter behandlingen har man ofta bara en vag minnesbild av behandlingen.

Sedering, liksom full narkos, är ett bra alternativ till patienter som känner en stor oro för att gå till tandläkaren. Det är också ett behandlingsalternativ för att våga ta första steget till behandling hos tandläkaren och förhoppningen är alltid att det på längre sikt ska kunna hjälpa patienten att helt bota sin tandläkarskräck. Många gånger räcker det i slutändan att man hittar rätt tandläkare och klinik där man känner sig förstådd och lyssnad på. På TandCity arbetar vi lugnt och metodiskt i en trygg miljö.

Praktisk information om narkostandvård hos TandCity

Innan narkos måste du fylla i en hälsodeklaration. Hälsodeklarationen bedöms av en narkosläkare och ibland kan kompletterande uppgifter behövas för att kunna göra en korrekt bedömning om du är en lämplig patient. Man bör komma ihåg att full narkos alltid involverar vissa risker, därför rekommenderar vi ofta våra tandläkarrädda patienter att först prova att behandla med sedering i form av lugnande medel.

Mer information kring narkostandvård, såsom proceduren, regler kring fasta, medicinkontroll och så vidare hur hittar du här.

Narkostandvård – pris och kontakt

Lider du av ett starkt obehag inför eller under tandläkarbesöken och är intresserad av behandlingar som kan hjälpa dig att komma över din tandläkarskräck? Då är TandCity den rätta kliniken för dig. Informera oss gärna innan ditt besök hos oss om du är orolig eller tycker att det är mycket obehagligt att gå till tandläkaren. Vi gör allt vi kan för att du ska känna dig säker och trygg när du besöker oss. Kontakta oss även för uppgifter om pris för narkostandvård. Varmt välkommen till oss på TandCity, din tandläkare i Malmö.