Tandimplantat i Malmö - en behandling väl värt pengarna | TandCity

Tandimplantat i Malmö – en behandling väl värt pengarna

Att sätta in tandimplantat faller under den specialiserade grenen tandkirurgi, av vissa kallat för käkkirurgi. Att sätta in tandimplantat är idag en vanlig behandling som även allmänna tandläkare utför, självklart först med specifik upplärning och utbildning. På TandCity arbetar våra tandläkare dagligen med implantat.

Tandimplantat i Malmö? – kontakta TandCity, din tandläkare i Malmö!

När behövs tandimplantat?

Ett tandimplantat ersätter en eller flera saknade tänder. Det vill säga, om du av någon anledning förlorat tänder kan dessa ersättas av ett tandimplantat, så att estetiken och funktionen återställs i din mun. Eftersom tandimplantaten sätts direkt i käkbenet och inte är beroende av att förankras i andra tänder kan de ersätta alla tänder olika i under- eller överkäken. Det går även att ersätta flera förlorade tänder i rad med en implantatbro eller att få en ny uppsättning fasta tänder i en helt tandlös mun. På så sätt slipper man avtagbara hel- och delproteser.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen sker i olika steg. Först görs en operation där skruven, implantatet, fästs i käkbenet där hålrummet efter den saknade tanden är. Efter några månader har implantatet läkt in i käkbenet och då tas ett scanning-avtryck av implantatet för att kunna framställa den keramiska tandkronan. Tandteknikern designar och fräser ut kronan eller bron och tandläkaren skruvar sedan fast den i implantatet. Därefter är behandlingen färdig och patienten har en ny fin tand att tugga med. Många kanske reagerar på ordet implantatoperation och associerar det med någonting obehagligt och smärtsamt. Sanningen är att patienten inte känner någonting alls då hen är helt bedövad. Då implantatoperationer numera hör till standardbehandlingen hos tandläkare brukar de gå relativt fort och är i normala fall inte associerade med så mycket efterbesvär.

Varför är tandimplantat en bra investering?

Ett tandimplantat är en säker, väl beprövad och permanent lösning för att ersätta förlorade tänder. Alternativen är olika typer av avtagbara proteser eller fasta broar där man även måste involvera och slipa på andra tänder. Tandimplantat är en minimalinvasiv och mer långsiktig lösning vid tandförlust. En annan faktor är att det inte kommer att kunna bildas någon karies på implantatet i sig. Då ett friskt tandkött och käkben är en förutsättning för att implantatet är det av stor vikt att patienten har en god munhygien för att undvika infektioner kring implantatet. Det är även viktigt med regelbundna kontroller hos tandläkaren.

Vad kostar tandimplantat?

Pris för tandimplantat är beroende av hur många implantat du behöver samt om det krävs andra tillkommande förbehandlingar, till exempel benuppbyggnad eller justering av bihålan. Genom högkostnadsskyddet som försäkringskassan erbjuder kan du få hjälp med en stor del av behandlingskostnaden. För tandvårdskostnader över 3000 kronor får du 50% av kostnaden ersatt och över 15 000 kronor får du hela 85% i ersättning. Denna ersättning är baserad på Försäkringskassans referenspris för behandlingen. Fråga oss på TandCity om ett kostnadsförslag på din implantatbehandling och hur du kan få hjälp med ersättningen från Försäkringskassan, vi har full koll.

Vårt huvudmål på TandCity är att erbjuda tandvård med högsta kvalitet till bra priser. Innan påbörjad behandling kan du alltid be oss om pris för tandimplantat i Malmö. När du gör tandimplantat hos oss på TandCity kan du vara säker på att vi gör behandlingen till ett rättvist pris.

Precis som en vanlig tand

Ett tandimplantat känns och fungerar i princip som vanliga tänder. Implantaten ger samma känsla som en vanlig tand när man tuggar, man kan säga att tandimplantaten stimulerar käkbenet som en riktig tand. Ett Implantat är svårt att visuellt skilja från “riktiga” tänder och påverkar heller inte salivering eller talet.

Tandimplantat i Malmö på TandCity

På TandCity har vi ett utbud med flera olika tandimplantat för att passa alla våra patienter. Vi arbetar tillsammans med flera olika leverantörer och kan erbjuda behandlingar med implantat från många olika märken. Hos oss är käkkirurgi och tandimplantat vardag, vi har lång erfarenhet av den här typen av ingrepp.

Vi erbjuder behandlingar i en avslappnad och lugn miljö med den senaste utrustningen och tekniken. Det gäller för självklart även för alla andra typer av behandlingar som vi utför, såsom till exempel rotfyllningar, tandsmycken eller tandblekningar. Varm välkommen till oss!